torstai 24. toukokuuta 2012

Ihme on tapahtunut, rakennuslupa on jätetty!

Päivät ja viikot vaihtuvat, sitä mukaa oma kärsivällisyyteni on vähentynyt... Noh, päivän hyvät uutiset ovat ne, että meidän rakennuslupa on tänään jätetty Tampereen kaupingin rakennusvalvontaan, jee! Mieheni kävi maanantaina kuulemassa naapureita ja eipä kellään ollut mitään huomautettavaa hankkeestamme. Oli ollut kuulemma ihan hauska tavata tulevia naapureita ja kuulla samalla kuulumisia heidän hankkeista.
Tänään mieheni oli piipahtanut alueemme vastaaan juttusilla Rakennusvalvonnassa ja hän oli katsonut paperimme lävitse. Toisin kuin luulimme, niin siellä oli kuitenkin ollut pieniä korjattavia juttuja. Muutama meidän oma moka, ihan ajatuskatkoksia ja muutama talotoimittajan papereissa. Korjattavat jutut eivät estäneet luvan jättämistä, se on nyt kirjattu ja etenee. Korjaukset toimitamme mahdollisimman pian kuitenkin heille. Haluaisin niiiiiin kovasti, ettei näitä asioita tarvisi enää pyöritellä. Rakennusluvan käsittelyaika on nyt noin 8 viikkoa, toivotaan ihmettä, että se tulisi nopeammin! Alueeltamme on aika moni aloittamassa heti heinäkuulla projektia, joten painetta käsittelyyn varmasti syntyy.

Eteenpäin ollaan menossa, vaikka itsestä tuntuu, että peruutetaan... LVIS suunnittelija otti yhteyttä tiistaina ja hän alkaa piirtää kuviamme piakkoin. Seuraavaksi lienee tulossa sähkösuunnitelma ja sisustussuunnitelman aloittelua. Sisustuksella ei tietenkään ole vielä kiire, jos talon pystytysaika on arvioitu 6-8 kk:tta. Ehtii vielä vähän miettiä tapetteja ja maaleja yms hauskaa :).
Ne, jotka minut tuntevat, niin tietävät sen, että mulla pitäisi olla jo kaikki valmiina NYT :).

Mieleeni tulee muisto muutaman kesän takaa, jolloin remontoimme mieheni kanssa 1. yhteistä kotiamme. Remonttia en kyllä itseasiassa tehnyt, sen kun vaan päätin suunnittelijan kanssa asioita ja mieheni ja hänen serkkunsa toteuttivat :). No, eräs päivä menin remontin keskellä olevaan kotiimme, pölyä kaikkialla, ei tapetteja seinissä, eikä lattioissa laminaattia (betoni paistoi hienosti...),rakennuskamaa joka paikassa jne. Kädessäni oli ihana valkoinen Orkidea, minkä sitten vein keittiön tasolle. Miehet hiukan naureskelivat minulle, että "Mitä sä nyt tänne mitään tuot?"
Vastasin, että "Tuo viihtyisää tunnelmaa :)".Naisen logiikkaa ilmeisesti ja "hiukan" erilainen kannanotto remonttiin...

Että näin tänään!

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Postin tuo,postin tuo,Pate jokaisen luo :)

Nyt ne ovat täällä! Kauan työstetyt, moneen, moneen kertaan muuttuneet viralliset lupakuvat!!Projektin alussa kuvittelin, että kuvat ovat helposti ja nopeasti valmiina. Niinhän te tavallaan olikin... mutta jokainen pieni muutos, oli se sitten omasta halusta tai viranomaisten asetuksiin liittyvä teki aina sen, että kuvat tehtiin uusin muutoksin. Toivotan jokaiselle näiden  asioiden kanssa painivalle, että maltti on valttia :)!Ennenkaikkea se huolellisuus etukäteen on tärkeää, ettei rakennuslupa viivästy sen vuoksi. Me kävimme näyttämässä omia kuviamme pariin otteeseen rakennusvalvonnassa sekä olimme yhteydessä muutaman kerran sähköpostitse heihin. Joka kerta saimme erinomaista palvelua ja hyviä neuvoja.
Nyt on luvassa vihdoin naapureiden kuuleminen, toivottavasti tavoitamme heidät helposti :)

Kävimme muuten Äitienpäivänä pystyttämässä tontillemme työmaakyltin, se on itseasiassa yksi osa rakennuslupaa. Oli aikasen juhlava fiilis, kun kyltti hakattiin tontilla maahan. Onni voi tulla pienistä asioista :)

Viralliset rakennuslupakuvat, komea nippu!

lauantai 12. toukokuuta 2012

Olisikohan nyt valmista?

Viime postauksesta kului reilu viikko, tämä aika on mennyt byrokratian rattaissa lähinnä... Olimme jo tosiaan päättäneet talon julkisivuväritykset, mutta päädyimme silti toiseen väriyhdistelmään :). Olin yhteydessä Tikkurilan Maalilinjaan ja tiedustelin, että oliko alunperin valitsemamme väri kuinka paljon siniseen taittava.Värimme oli kuin olikin siniseen taittava, emmekä sitä väriltä toivo. Yllättävää on, miten paljon luonnonvalo,vuodenaika,taloa ympäröivä luonto yms vaikuttaa siihen, miltä väri näyttää. Maalilinjalta sain paljon kullanarvoisia neuvoja ja kaksi uutta ehdotusta väreistä. Nämä värit ovat vähemmän sinertäviä, toinen itseasiassa aika puhdas harmaa ja suosittu väri. Valitsimme sen toisen harmaan, jossa on hiukan hopeahtava vivahde.Täytyy toivoa, että tuo väri on yhtä hyvä seinässä, kuin oletamme sen olevan :)
Värimuutoksemme vaikuttaa sitten tietysti kaikkeen... Olimme käyneet jo kertaalleen kaupungin rakennusvalvonnassa ja alkuperäinen väri oli mennyt läpi. Muutoksen myötä oli kysyttävä uudelleen, että onko väri edelleen hyväksyttävien listalla.Tällä kertaa riitti onneksi, että laitoimme tiedot sähköpostilla. Muutama muukin asia tuli hyväksytettyä samalla kertaa, piirrustuksiimme oli lisätty mm. invaluiskavaraus ja terassit+porrastukset tontin mallia mukaillen. Nyt olemme vihdoin siinä pisteessä, että voimme ilmoittaa Hartman Kodin piirtäjälle, että lopulliset kuvat voi tulostaa! Ehkäpä ensi viikko on se viikko, että olemme moikkailemassa naapureitamme? Tosin meillä on aikamoinen reissuviikko tulossa, joten katsotaan nyt... Lupaa vaan pitäisi jo päästä kiireesti jättämään sisään! Eiköhän tämä tästä :)

torstai 3. toukokuuta 2012

Talon ulkoväri

Meillä on edessä talon ulkovärin päättäminen. Talomme on puulla verhoiltu, vaakapaneelia koko 23*145 tippanokalla. Halusimme modernin ilmeen taloomme ja tuo leveä vaakapaneeli tekee sen. Katto on talossa tummanharmaa,sileä peltikatto. Ulko-ovi on tummanharmaa, Fenestran ovimalli FE83.
Alueemme rakennusmääräykset sanovat, että julkisivuvärityksen tulee olla vaalea, murrettu värisävy.
Olemme ajelleet ympäri kaupunkia katselemassa talojen värejä ja se on ollut ihan hauskaa puuhaa :). Meillä oli projektin alussa molemmilla sellainen mielikuva, että talomme väri voisi olla vaaleankeltainen, sellainen keltaisen ja valkoisen välimaastosta. Ei missään nimessä "auringon keltainen" tms kirkas väri. Nämä kaupunkiajelut, lehtien selailu ja tuttujen kanssa juttelu muuttikin sitten meidän ajatusmaailmaa värien suhteen. Törmäsin netissä Tikkurilan värilastuihin ja siellä värilastuun "Pääskylä" ja siinä väri 618X. Mieskin innostui pelkkien kuvien perusteella väristä niin, että päätimme käydä hakea 0,9l:n maalipurkin ko sävyä. Sävytys tehtiin Vinha-maaliin, jota mestarimme suositteli.
Eilen koemaalattiin lautaa ko värillä ja vaikka pienestä alueesta onkin kyse, niin väri näyttää todella hyvältä! Pitää käydä laudan kanssa vielä ulkona ja eri aikaan luonnonvalossa katsomassa, miltä se väri näyttää. Värin valitseminen on vaikeaa, sillä on hankala hahmottaa kokonaisuutta ja isolla pinnalla mikä tahansa väri näyttää eriltä kuin pienellä pinnalla. Vuodenaika ja valon määrä muuttaa väriä myös paljon.
Olemme ihan innoissamme, jos vaikka tämä väriasia olisikin ratkennut näin helposti?http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_ulkomaalaukseen/kaunis_talo_-lastut

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Rakennusvalvonnassa käyty

Mies kävi tänään vastaavan mestarimme kanssa Tampereen rakennusvalvonnassa jututtamassa meidän alueesta vastaavaa henkilöä. Palaverin tarkoituksena se, että ennenkuin talotoimittajamme tulostaa lopulliset/viralliset kuvat talostamme, niin on käyty näyttämässä niitä etukäteen rakennusvalvonnassa.Tällä tavalla toivottavasti säästyy monen ihmisen vaiva, kun tehdään kerralla asiat oikein :)
Tapaaminen oli mennyt oikein hyvin, asioita oli käyty perinpohjin lävitse ja mieheni kertoikin, että jäi sellainen "turvallinen" tunne. Hän tarkoitti sillä sitä, että asiat käytiin niin hyvin lävitse, ettei varsinaista rakennuslupaa jättäessä pitäisi tulla mitään yllätyksiä enää.
Tonttimme on hiukan laskeva talosta poispäin ja olemmekin suunnitelleet takapihan terassia kahteen eri tasoon. Täten saamme rinnettä muotoilevan vaikutelman, alueella kun ei saa täyttää tontteja tasamaan tonteiksi, vaan noudatettava mahdollisimman hyvin tonttien luonnollista muotoa.
Nyt odotellaan talotoimittajalta virallisia kuvia ja päästään moikkailemaan tulevia naapureitamme :). Meillä on tähän mennessä käynyt kaksi naapuria vastaavalla kierroksella. Hauska nähdä, miten erilaisia ihmisten suunnitelmat ovat ja niin se tietysti pitääkin olla :)