sunnuntai 26. elokuuta 2012

Viikossa tapahtunutta

Viikossa tapahtui tontilla paljon! Viikko sitten torstaina tuli kirvesmiehet hommiin ja alla olevissa kuvissa näkyy viikon työt. Ensi viikolla heillä onkin sitten maanantaina työlistalla rappauksen tekeminen loppuun ja tiistaina aloitetaan täyttö maanrakentajan toimesta. Täyttöön menee varmaan 1-2 pv. Saa nähdä, montako kuormaa tulee tavaraa tontille :).Täytön jälkeen tulee putkimies tekemään vetoja ja sitten päästäänkin tekemään lattianvalua. Systemaattista, sopii minulle!

Tällä viikolla tuli myös ikkunoiden toimitusvahvistus ja siirsimme sitä parilla viikolla eteenpäin. Ikkunoita on turha makuuttaa tontilla, vie turhaa tilaa ja työmiehet olivat sitä mieltä, että asentavat ikkunat suoraan paikoilleen, jos mahdollista.
Lisäsimme ikkunoiden tilaukseen hyttyspuitteet, jotka ovat mahdollista irroittaa helposti talveksi. Lisäksi niiden pitäisi olla aika huomaamattomat :). Kesällä on kiva nukkua ikkunat auki, mutta niitä iniseviä kavereita en kaipaa nukkumakavereikseni.

Piha-asioita olen alkanut myös pohtia, tontti kun ei ole liian suuri ja toimintoja pitäisi silti olla aika tavalla. Otan mielelläni vastaan vinkkejä, jos teillä on tietoa hyvästä pihasuunnittelijasta?

Harkot paikoillaan!Takapihan puoleisessa osassa taloa on harkkoa hurjan paljon :). Näkyviin ei kuitenkaan jää kuin pari riviä. Rinnetontin  ja talon yksikerroksisuuden vuoksi tämä työvaihe näyttää aika mielenkiintoiselta...

Talo etupihan puolelta.

Perjantaina oli työmiehet ehtineet aloitaa jo styroxien laiton.
Takapihalta otetussa kuvassa näkyy aloitettu rappaus. Lopullinen pinta on tummanharmaa kivirouhe.

perjantai 17. elokuuta 2012

Harkkoa & kuraa tontilla

Maatyöt valmistuivat aikataulussaan ja hyvältä näyttää. Meille tuli 18 kuormaa tavaraa täyttöön tässä vaiheessa, lisää tulee, kun pohjat on tehty. Maatöiden osalta olemme ihan budjetissa, joten sen puoleen saa huokaista :). Alueellamme on monella ollut maatöiden kanssa sellainen tilanne, että kalliota onkin jouduttu räjäyttämään ja enemmän, kuin oli arvioitu. Monilla on myös soraa/hiekkaa yms jouduttu ajamaan tonteille isoja määriä/enemmän kuin ennakoitu. Budjetoidessa on hyvä ottaa huomioon se, että näissäkin asioissa voi tulla yllättäviä lisälaskuja!

Eilen torstaina tuli kirvesmiesporukka tontille heti aamuseiskalta ja mies kävi moikkailemessa heitä. Mukavan oloista porukkaa, jolla tekemisen meininki. Illalla kävin katsastamassa ekan päivän tapahtuma tontilla, siitä kuvia alla. Nyt alkaa itsestäkin tuntua siltä, että taloa RAKENNETAAN :)
Meidän perustukset tehdään siis harkoilla. Älkää kysykö, enempää en asiaa tunne :)

Rakentamiseen liittyen on kaikenlaista muistettavaa, ja eilen tuli hoidettua yksi asia niistä kuntoon... nimittäin rakennuskohteen vakuutus! Olemme Tapiolan asiakkaita, joten soittelin heille eilen ja tiedustelin, millaisia vakuutuksia on saatavilla rakennettavalle kohteelle. Tapiolalla ei ole tuotetta, joka olisi rakentajille tarkoitettu, vaan vakuutukseksi otetaan ihan normaali kotivakuutus (ilman irtaimistoa). Keskustelin hyvän tovin asiakaspalvelijan kanssa ja hän suositteli ottamaan laajan vakuutusturvan, kun toinen olisi ollut suppea turva. Laajan vakuutusturvan suurena etuna on se, että mikäli rakennuksilla tapahtuu vesivahinko, salama iskee tms,niin korvaukset maksetaan tästä vakuutuksesta.
Ensi viikolla ajattelin selvitellä talotoimittajan vakuutukset/vastuut, samaten alihankkijoiden osalta. Entisenä vakuutusalan ihmisenä osaan olla ehkä liiankin skeptinen ja miettiä jo eri tilanteita, kuka korvaa... vastuuvakuutukset yms.

Tästä se alkaa...
Harkot
Tältä näyttää perustukset ekan päivän jälkeen!

Takapihan tolppien raudoitukset ja valu.


Tänään pitää varmaan taas käydä kurkkimassa, mitä tontilla on tapahtunut :). Asutaan vajaan kilometrin päässä tontilta, joten kiusaus on suuri käydä usein siellä...

lauantai 4. elokuuta 2012

Maatyöt ovat alkaneet!

Tontilla alkoi eilen torstaina maatyöt klo 7. Mies meni tapaamaan vastaavan mestarin kanssa aamulla maarakentajia (Maanrakennus T. Haavisto Oy) aamutuimaan tontille ja antoi suunnitelmat koskien maanrakennustöitä. Piipahdin itse paikalla aamupäivällä, kun töitä oli tehty kolmisen tuntia ja  täytyy sanoa, että vauhdilla kyllä tapahtuu noilla isoilla kaivureilla hommat!
Lähtötilanne ennen maatöiden aloitusta.

Pari tuntia töitä tehty tontilla ja hyvin on edennyt.

Iltapäivällä oli eilen pohjakatselmus, johon tuli kaupungin edustaja taas paikalle. Hän ei ollut tyytyväinen suunnitelmaan, jossa perusmaata olisi kaivettu jonkin verran pois, tämän jälkeen salaojaputkille olisi laitettu alustaksi soraa, kaivettu ja sitten putket siihen. Tarkastajan mielestä perusmaata on kaivettava enemmän, jotta tiedetään, mitä se maa on. Tämän jälkeen soraa ja putket vasta. Maanrakentajat olivat hiukan ihmetelleet tätä ehdotusta, sillä alueella on muillekin tehty samalla kaavalla, kuin meille oli alkuperäinen suunnitelma... mutta se ei nyt vaan sitten mennyt läpi!Eilisen osalta työt eivät edenneet tarkastuksen jälkeen, vaan porukka tuli jatkamaan tänä aamuna hommia. Kaivuutyötä oli tehty ehdotuksen mukaisesti ja tarkastajan taas piipahtaessa tontilla sai hommia jatkaa taas eteenpäin.
Onneksemme ei tontilla tullut kalliota vastaan, vaikka vastapäisillä tontilla sitä onkin jouduttu räjäyttämään isoja määriä. 

Käväisin päivällä tänään asioilla ja sieltä tultaessa piipahdin tontillakin :). Tontilla oli muutama iso kivi, joista kaksi kävin merkkaamassa säästettäväksi kiviksi. Olemme ajatelleet, että kivet toisivat sopivaa rouheutta tontin takaosaan ja toinen niistä saa olla lasten kiipeilykivi.

Juttelin työporukan kanssa ja totesivat töiden etenevän sujuvasti. Paikalle tuli taas kuorma soraa ja lähipäivinä alkaakin maa-aineksen poiskuljetus tontilta. Oli muuten uskomattoman korkea "vuori" sitä maa-ainesta tontin takaosassa tänään... naisen logiikalla olin ajatellut, että sitä pintaa kun tontilta kaivetaan pois, niin sitä on vaan vähäsen, mutta toisin kävi!Porukka on muuten tosi mukavaa ja ammatitaitoista. Meidän alueelle ovat tehneet jo 15 tontin pohjat... kertonee sekin jotain suosioista :)
Työt siis jatkuvat tontilla maanantaina ja näillä näkymin on viimeistään tiistaina valmista.

Aikamoinen määrä maata lähtee pois tontilta, ennenkuin täyttöä tehdään.

Tontin takareuna


Alkaa tontti hahmottua, ei oo enää iso kuoppa :)


Tänään on muuten rakennuslupamme on lainvoimainen. Taas yksi merkkipaalu tässä projektissa ;)