lauantai 29. syyskuuta 2012

Rauhallinen työvaihe menossa

Talomme runkoa on naputeltu tämä viikko. Poikkeuksellisesti töissä on ollut ainoastaan yksi mies, ensi viikosta alkaen on pari miestä lisää. Työt ovat edisytneet, mutta rauhalliseen tahtiin, kun yksi mies tekemässä ja vettä tullut joka päivä, välillä ihan kaatamalla. Ei ehkä kaikista mukavin keli rakentaa?
Ruukin kuorma (=talon katto) tuli tällä viikolla, katon asennus tulossa jo todennäköisesti ensi viikon aikana. Tällä hetkellä talon katosta puolet on muovitettu, joten pientä suojaa siellä on sateen sattuessa. Olimme perheen kanssa yhtenä iltana siivoilemassa tontilla, kuinkas muuten kuin sateessa :). Perheemme pienin, herra 1,5v istui kiltisti rattaissa siivouksen ajan ja pysyi kuivana juurikin tuon muovituksen ansiosta!

Käydessäni työmaalla valtaa minut yhä useammin se tunne, että "olispa jo valmista"... Koko perheemme odottaa tulevaa muuttoa innokkaasti, vaikka sitä saadaan vielä odotella ensi kevääseen saakka. Vanhin lapsistani (tyttö pian 11v) tiedusteli, että olenko jo löytänyt häneen huoneeseen toivomansa raitatapetin? Kerroin, että olen kyllä vähän aloittanut etsiskelyä, mutta en vielä aktiivisesti. Toiveissa on raitatapetti, jossa olisi ainakin vähän turkoosia . Ihanaa, kun lapsetkin haluavat olla suunnittelemassa huoneitaan. Tuleepa sitten mieluinen, vaikka me aikuisethan sitten lopulliset suunnitelmat tietenkin tehdään. Ainakin niin, että ovat järkeviä valintoja, jos  ei muuta :)

Mieheni jutteli työmiehemme kanssa tällä viikkoa ja aikataulu näyttää tällä hetkellä siltä, että jollei mitään yllätyksiä tule vastaan ja kaikki sujuu yhtä mallikkaasti, kuin nyt, niin sisätyöt talossa voisi alkaa heti vuoden vaihteen jälkeen. Kuullostaa hyvältä :).

Syksyisen viikonlopun jatkoja lukijat!


Talon etupuolelta 29.9.2012

Taloa takapihalta/sivulta kuvattuna

Ruukin kuorma





sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kattotuolit paikoillaan

Kulunut viikko on ollut tontilla tehokas, seinät ovat nousseet ja kattotuolit asennettu paikoilleen. Nyt alkaa hahmottua talon eri toiminnot, kun ikkunoiden/ovien paikat ovat paikoillaan ja terassien ylle tulevat katokset alkavat olla valmiina. Puutavaraa on kadonnut paljon tontilta, mutta sitähän tulee tietenkin lisää moneen otteeseen tässä matkan varrella :).
Ensi viikolla puuosien naputtelu jatkuu, tarkempaa työvaihdeiden kulkua en tiedä. Ohessa muutama kuva taas!

Kattotuolit asennettuna 18.9.2012

Puupintaa naputeltu lisää, sivussa näkyvät isomman kylpyhuoneen ja saunan ikkunat.


Takapihalta päin talolle näkymää.

Aikamoista ristikkoa rakentuu.

maanantai 17. syyskuuta 2012

Seinät nousevat

Tänään ajelin 1.työpäiväni jälkeen tontin kautta ja näky kyllä ilahdutti kovasti! Kirvesmiehet olivat ahkeroineet päivän aikana seinää pystyyn talon etu-ja takaosaan.
Mieheni taas on hoitanut siivouspuolta tontilla ja ajannut pari isoa peräkärryllistä pois sieltä tähän mennessä kertynyttä rakennusjätettä. Täytyy yrittää käydä viedä tasaisesti roskia pois, jottei tontti/lähimaasto täyty turhaan, kun säilytystilaa ei liikoja ole.
Näissä tunnelmissa uuteen viikkoon!

Talon etu-ja takapuolen seiniä noussut pystyyn.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kasteluhommia

Tänä viikonloppuna on tehty useampi reissu päivässä tontille. Lattivalu tehtiin perjantaina ja parhaimman tuloksen saavuttamiseksi valua täytyy kastella runsaasti tämän viikonlopun ajan.
Koko viikonloppu on ollut aika tuulinen ja tänään on aurinko paistanut täydeltä terältä. Tuuli onkin yllättävä tekijä siinä, että vesi kuivuu (osittain varmaan myös lentää tuulen mukana)aikasen äkkiä. Eilen valu kasteltiin 3 kertaan ja tänäänkin jo kaksi kastelua takana.
Huomenna valun ympäriltä puretaan lautareunukset. Käsittääkseni huomenissa alkaa seinien rakentaminen, mahtavaa!

Lattiavalu valmiina kokonaan!

Lattiavalun kasteluhommia.


perjantai 14. syyskuuta 2012

Lattialämmitys,kattotuolit, villat & lattian valu

Eletään hienoa vaihetta rakentamisessa, kun uusia tapahtumia on melkein päivittäin! Vesikiertoinen lattialämmitys (Nereus merkkinen)asennettiin päivässä.

Eilen tontille tuli iso kuorma, eli kattotuolit ja villaa. Mies kävi illasta peittelemässä puutavarat, ollaankin saatu hankkia monen monta pressua tontille. Kaipa niille keksii käyttöä myöhemminkin?

Ai niin, vesikin on nyt sitten kytketty! Olemme tehneet tilauksen liittymästä jo elokuussa, mutta odottelimme työvaiheiden etenmistä, ennekuin pyydettiin Tampereen Vedeltä tulemaan tontille tekemään kytkennän.

Tänään on sitten aloitettu lattiavalun teko, käväisin aamukasin maissa tontilla. Tunnissa oli tehty jo puolet lattiasta ja miehiä pyöri kuin pipoa työn touhussa. Valun kannalta hyvä sää, aurinko paistaa ja +9 oli mittarissa aamusta. Ei ole pelkoa ainakaan, että kuivuisi liian äkkiä lattia (halkeamien vaara) tai että rankkasade rummuttaisi pinnan huonoksi. Kasteluhommia on tiedossa seuraavaksi päiviksi meille :).


Lattialämmitys asennettuna kokonaan.


Lähikuvaa lattialämmitysputkista.

Kattotuolit


Villaa
Betoniauto tontilla 14.9.2012,lattian valu alkanut!
Lattiavalu käynnissä, puolet jo valmiina.
Sinne ne putket jämähtävät betoniin :)

 
 

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kiitos!

Blogissa on tänään mennyt uusi kävijämäärä rikki,eli yli 6000 kävijää! Hienoa, että olette jaksaneet olla kiinostuneita kirjoituksistani :). Tästä on hyvä jatkaa, kertomista riittää vielä toviksi...

tiistai 11. syyskuuta 2012

Maanvaraisen lattialaatan raudoitus

Viikko alkoi yhtä vauhdikkaaasti, kun edellinen päättyi :). Eilen oli maanvaraisen lattialaatan raudoitus tehty valmiiksi kokonaan. Takan ja kylpyhuoneen tiiliseinien kohdalle on tehty lisävahvistukset.
Tänään sain heti aamusta pirteän puhelun, jossa lattialämmityksen tekijä tiedusteli ajo-ohjetta tontillemme. Muutaman neuvon jälkeen hän löysikin alueen, ei sinällään helpoin paikka löytää ulkopaikkakuntalaisena ja uudelle alueelle. Onneksi lukuiset rakentajakyltit ovat hyvänä ohjastuksena!
Muutama kuva alla, lattiavalua odotellessa jo mahdollisesti parin päivän sisällä :)



Putkimiehen hommat kokonaan valmiina!


Iso kolo on tuleva takanpaikka,lisävahvikkein


 Raudoitusverkko ja "nipsut"


Roskan tuloa ei voi estää... Olemme yrittäneet pitää tontin mahdollisimman siistinä, ettei ole naapurustolle ikävän näköinen ja toisekseen työmiesten helpompi työskennellä. Jätesäkkeihin tavaraa ja kerralla isompi kuorma Tarastejärvelle.
 

perjantai 7. syyskuuta 2012

Vauhdikasta menoa

Työt etenee mallikkaasti, eräs naapurimmekin totesi, että meillä on tosi tehokasta työporukkaa :). Viime postauksen jälkeen on harkkojen rappaus saatu loppuun ja tavaraa ilmestynyt tontille lisää. Tällä viikolla tuli Nereus-lattialämmityksen kuorma ja puutavaraa reippaan puoleisesti (en edes tiedä, mitä lavoilla on!).
Maanrakentajat tekivät talon sisäpuolen täytön ja pihan muotoilun myös kuntoon. Kuljetuslaskuista päätellen soraa on tullut taas "muutama" kuormallinen ;) . Kaupungin puolesta kävi tarkastaja eilen katsastamassa pihan maatyöt ja oli periaatteessa tyytyväinen näkemäänsä. Alempaa tasoa pihasta täytyy vähän muokata, eli ottaa maata metrin verran pois. Tämän jälkeen alaosa pihasta on mahdollisimman lähellä nollalinjaa metsän reunan kanssa. Alueella on ohjeistus, että kaikenlaisia valleja tulee välttää.
Putkimies teki vedot ti-to ja sitten oli valmista. Kirvesmiehet laittoivat eilen styroxit paikoilleen koko talon mitalle. Ensi viikolla on raudoitus ja ilmeisesti lattian valu myös. Tavaraa tuleet tontille koko ajan lisää ja pientä haastetta aiheuttaakin se, että mihin ne kaikki laitetaan? Tietenkin tavaravähenee, kun talon runko alkaa nousta yms, mutta silti vaatii vähän järjestelyä.

Alla taas kuvia tapahtumista tontilla.

Talon sisäpuolen täyttö loppusuoralla. Tännekkin upposi tavaraa aika tavalla ;)
 
Maatöitä tehty takapihalla. Helpompi hahmottaa pihaa, kun ylimääräiset maa-ainekset on viety pois taka-osasta.Pihamme tulee kahteen tasoon, alaosaa muokataan vielä siinä vaiheessa, kun pihatöitä aletaan tehdä.

Tässä kuvassa näkyy hyvin takapihan tasoerot. Meillä tulee terassi nk. lattiatasoon ja sitten toinen terassi seuraavalle tasolle. Rappusia saadaan rakentaa kulkua varten, toivotaan, että perheen pienet eivät ole koko ajan nenullaan pihalla :)

Putkimies kävi hommissa, parissa päivässä tuli valmista!

Kirvesmiehet laittoivat yhden työpäivän aikana styroxit paikoilleen.

Tontille oli taas ilmestynyt lisää tavaraa... seuraavia työvaiheita odotamaan.
 
Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen!