perjantai 23. marraskuuta 2012

Kuvapäivitystä

Runkopuiden jälkeen on tehty seinien levytyksiä.Kuvassa vasemmalla pojan 8-v huone ja sen vieressä talon toinen wc. Eteinen pilkottaa oikealla.


Rännit on asennettu!Värimaailma niissäkin tummanharmaa, kuten ulko-ovemmekin.

Ränni asennettuna.

Keittiön takana kulkeva käytävä jatkuu eteiseen.Toisessa päässä häämöttää kodinhoitohuone.

Kodinhoitohuoneen takana on tekninen tila. Aikamoinen piuhaviidakko siellä on :)

torstai 22. marraskuuta 2012

Tilat hahmottuu ja piuhaviidakko :)

Rakentaminen jatkuu varman tasaisella tahdilla. Sisäseinien tukipuita on nyt joka puolella taloa ja iso osa tiloista alkaa olla myös levytettynä.
Tämä vaihe on tuonut mukavaa fiilistelyä mukanaan, sillä nyt voi mennä huoneeseen ja hahmotella tulevia kalusteiden sijoitteluja jne. Mukavia yllätyksiä on tullut siitä, että joku tila paperilla on ollut pienen oloinen, mutta nyt seinien noustua se onkin ollut ihan kivan kokoinen :).

Maanantaina talolle asennettiin rännit, täytyykin käydä napsimassa kuvia niistä.

Sähkömies aloitti työt tällä viikolla ja voi, mikä piuhaviidakko siellä oli kulkemassa katon rajassa jo ekan päivän jälkeen. En ole aikaisemmin nähnyt tuota vaihetta rakenteilla olevassa talossa ja on se aika hurja määrä,paljonko sitä piuhaa ja tekniikkaa tulee kulkemaan siellä seinien/kattojen välissä.
Sähkömiehen työt jatkuu vielä muutaman päivän ajan ja hänen työmaansa jatkuu sitten taas, kun talo alkaa olla valmis.

Ilmavesilämpöpumpun asennus oli suunniteltu ensi viikon alkuun, mutta koska teknistä tilaa ei päästy tekemään valmiiksi vielä, niin siirsimme asennuksen joulukuun toiselle viikolle. Teknisen tilan valmistumista on viivyttänyt se, että talolla tehdyt ilmastointiputkien vedot vaativat muutoksia käyttöullakon vuoksi. Sisäkattoa on pidetty auki, jotta putkivedon muutokset pääsisi tekemään helposti talon sisäpuolelta. Muutoksien tekeminen on venynyt, joten rakennusporukka päätti sulkea katon sisäpuolelta, jotta työt etenevät. Muutoksia ilmastointiputkivetoihin pääsee tekemään käyttöullakon kautta, mutta luonnollisesti se on vähän hankalampaa.

Odottelemme nyt teknisen tilan valmistumista, sen jälkeen mieheni hoitaa tilan lattian maalauksen. Tämä työvaihe on niitä harvoja asioita, mitkä kuuluvat meille siivouksen lisäksi :).

Täytyy käydä ottamassa tuoreita kuvia talolta tai laittaa mies asialle, päivitän niitä tänne sitten taas.

Harmaata ja lämmintä (+6) keliä riittää, mutta rakentamisen kannalta se on positiivinen juttu.

Ai niin, viime viikolla saatiin 12 000 kävijän määrä rikottua, kiitos lukijat!

tiistai 13. marraskuuta 2012

Suunnitelmien viilausta ja sisätöitä

Menneellä viikolla ei suuria tapahtunut. Kävimme kiintokalustetoimittajamme (Mikant Oy)myyjän juttusilla ja tehtiin pieniä muutoksia suunnitelmiin. Olemme olleet hyvissä ajoin liikkeellä, sillä keittiön,eteisen,kahden kylpyhuoneen,kodinhoitohuoneen ja aikuisten makkarin suunnitelmat valmistuivat jo Vapuksi :).
Nyt siis kävimme suunnitelmat vielä lävitse ja muutokset koskivat keittiön saarekkeen tason muokkausta ja yhden kaapin kaventamista sen vuoksi.Lisäksi muutimme aikuisten makuuhuoneen vaatekaapistojen liukuovien mallit. Tilasimme lisävarusteena sekä eteiseen että aikuisten makuuhuoneen kaapistoihin "stopparit", eli ovea laitettaessa kiinni se ei heti menee loppuun asti, vaan  noin 10 viimeistä centtiä menee hiljennetysti. Liukuovikaapistot tulevat Kabinetti-liukuovet yritykseltä, jota Mikant Oy myös edustaa. Kyseisen valmistajan tuotteet pitäisi olla laadukkaita ja kestää lapsiperhekäytössä.
Kovin suuria muutoksia ei siis tarvinnut tehdä, kun suunnitelma oli "pureskeltu" aikapäiviä sitten valmiiksi :)

Sisäseinien runkopuita on myös alkanut nousemaan talolla, työt aloitettu lasten makuuhuoneiden päästä. Lattiaan on tullut myös merkinnät seinien paikoista( tälle työlle on varmasti joku hienompikin nimi olemassa ...).

Viikolla 45 alkoi talolla nousta sisäseinien runkopuut.


Väliseinien paikkoja merkattu lattiaan.
Ilmavesilämpöpumpun asennus alkaa viikolla 48. Tämän jälkeen saadaankin jo lämpöä tupaan, mahtavaa! Onneksi talvi ei sitten vielä alkanutkaan, vaan rakennustöitä on päästy tekemään pääosin plussakelien puolella. Tämä viikko näyttää ainakin vielä lupaavalta, ettei pakkasia ole päiväsaikaan ja yölläkin ainoastaan muutamia asteita.

Lähiviikkoina on edessä värisuunnitelman tekeminen, kuuluu meillä Hartman Kodin tarjoamaan pakettiin. Onneksi meillä on miehen kanssa suht yhtenevä maku ja muutenkin jo ihan hyvä visio olemassa siitä, mitä tulevan kodin värimaailmalta toivotaan.

Aurinkoista tiistaita kaikille, itse olen sairaan lapsen kanssa kotona, joten ihailen upeaa keliä sisätiloissa...

maanantai 5. marraskuuta 2012

Ja niin meni 11 000 blogikäyntiä rikki!

Kiitos. Olen tyytyväinen,iloinen ja onnellinen. Yli 11 000 kävijää blogissa! Kirjoittaminen jatkuu :)!Aiheita on vielä paljon jäljellä, ennenkuin voin sanoa talon olevan valmis.

Tänään oli saapunut väliseinämateriaalit ja kahi-tiilet kylpyhuoneen seiniä varten. Nyt se alkaa... sisätilojen rakennus!

Ei onneksi meidän mestari ole kuvassa :)... (lainattu MTV3)


sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Harjakaisten aika!

Talomme peltikatto on nyt kokonaisuudessaan asennettu, jipii! Olisi siis syytä juhlaan, harjakaisiin :). Tällä kertaa taitaa jäädä juhlinnat vähän pieneksi ainakin perheen osalta, sillä minä & mieheni olemme molemmat antibioottikuurilla poskiontelontulehdukseen. Ensi viikko on muutenkin taas aika haasteellinen, sillä mieheni on lähes koko viikon kotimaan/ulkomaan työmatkoilla ja palaa vasta sunnuntaina myöhään kotiin. Viikottainen työmaasiivous taitaa jäädä kyllä suosiolla sitten odottamaan  hänen paluutaan takaisin.
Talo edestäpäin kuvattuna 4.11.2012. Katto paikoillaan ja puuverhous valmis!Ensi kesän maalausurakkaa odotellessa...
Talolla on tapahtunut asioita ihan hyvälllä sykkeellä, eli peltikatto on asennettu kokonaan,ulkoverhous on naputeltu paikoilleen (käsittääkseni kokonaan),talon sisällä ilmastointiputket on asennettu.
Talon sisäkattoa muovitettuna,ilmastointiputkivedot kulkevat siellä alla.  
Ilmastointiputkia
 Talon hormista on pyydetty tarjous, mutta sitä ei tulla tilaamaan kuin vasta aika loppuvaiheessa rakentamista.

Takkavalinta on tehty jo ihan alkuvaiheessa, mutta sitäkään ei tilata kuin vasta loppuvaiheessa talolle. Tämä siksi, että takkaa täytyisi aikatavalla suojata, kun sisätöitä tehdään. Työmiesten helpompi tehdä työtään, kun mahdollisimman vähän on varottavia kohtia talossa.

Ensi viikolla tulee talon sisäseinien materiaalit ja rännien asentajat. Talo alkaakin sisältä muuttua vauhdilla, kun sisäseinät nousevat paikoilleen. Arvelen, että saattaa myös tuntua siltä, että kaikki huoneet ovatkin pieniä... vaikka todellisuudessa ovatkin ihan hyvän kokoisia :).

Tänään olimme tontilla 3h aamusta siivoilemassa, mies kantoi puuta paikasta a-paikkaan b. Minä lakaisin sisätiloissa ja keräilin ympäri taloa/ympäristöä pientä roskaa, jota tuntuu vaan riittävän. Ilman puolesta oli mitä mahtavin keli tehdä hommia!Aurinko paistoi ja lämmintä pari astetta. Perheen pienimmätkin jaksoivat koko tuon ajan leikkiä hiekkaleikkejä,joka helpotti kovasti meidän aikuisten työntekoa.
Pihalta löytyy taas hillittömät kasat roskaa, joten kaatopaikkakeikkaa taas pukkaa :).

Ai niin, tällä viikolla tuli virallisen näköinen kirje kotiin. En nyt muista instanssin nimeä, mutta rakennustyömaita valvova taho kuitenkin.Tarkastaja oli käynyt reipas viikko sitten tarkastamassa talollamme työturvallisuutta . Muutama pieni huomautus oli ollut sanottavana, mm. heijastavia turvaliivejä ei ollut käytössä,eikä kypärää. Samaten rakennustelineestä puuttunut putoamisenesto. Pieniä juttuja, jotka varmasti ovat sen kaltaisia, joita yleisesti unohdellaan. Toisaalta määräykset ovat määräyksiä, joten ihan aiheesta työmiehet saivat muistutuksen. Onneksi rakennusporukkamme on kokenutta porukkaa, ja tietävät nämä kuviot :).

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättyy tämän kertainen viestini. Mukavia aurinkoisia kelejä toivoessa...

Ikkunaton päätyseinä rajanaapurille päin.

Takapihan puolelta koko komeus kuvattuna, roskien kera :)


Naapuriin suuntaan oleva teknisen tilan pääty, pikkuikkunat ovat saunan ja isomman wc:n.