maanantai 24. joulukuuta 2012

Lämpöä tupaan ja tauon paikka

Kuukausi vierähtänyt edellisestä postauksesta, on ollut vähän arjen tuomaa haastetta koko perheen sairastelun muodossa. Meillä ei siis mitään vakavaa sairastelua ole ollut, mutta lukuisia korvatulehduksia,poskiontelontulehduksia,rokkoja ja kuumeita jne. Perheemme pienin sai putket korviinsa pari viikkoa sitten ja hänen osaltaan onkin selkeä parannus tapahtunut, kun korvat ovat nyt pysyneet kunnossa.

Itse asiaan, eli mitä kuuluu Risson Helmeen? Viimeeksi päivittelin kuvia talolta, jossa oli juuri tehty sähkövedot ja piuhaviidakko oli mitä mahtavin.
Työt talolla ovat edenneet ja viimeisen kuukauden aikana meillä on:

* Seinien levytys ja villoitus tehty suurinpiirtein valmiiksi (pientä keskeneräisyyttä esim. yhden vaatehuoneen katossa)
* tekninen tila on tehty valmiiksi
* Väliaikainen sähkö ja sähkökaappi ovat nyt lopullisia. Rakennusajan sähkösopimus on Tampereen Sähkölaitoksen puolesta muutettu tavalliseksi sähkösopimuksesi ja lainassa ollut sähkökaappi on palautunut sähkömiehellemme. Oikea sähkökaappi hurisee teknisessä tilassa.
* Saunan pesuhuoneen kahi-tiilistä tehdyt seinät ovat nousseet valmiiksi
* Puhallusvilla saatiin välikattoon 14.12.12 ja tämän jälkeen talo onkin ollut lämmin :). Lämpöä on ylläpitänyt yksi teollisuuspuhallin, joka hämmästyttävästi pitää koko talon lämmön yllä.
* Keskuspölynimurin putket ja imurasioiden paikat on asennettu.
* Etupihan katoksen yhtä tukijalkaa korjattu (Sähkölaitoksen auto meinasi peruuttaa sisälle saakka ja kävi sitten tervehtimässä toisen tolpan tukijalkaa)
* Siivottu monen monta kertaa ja kärrätty peräkärryllisiä roskaa kaatopaikalle

Muutakin on toki tehty, eli saimme päätettyä koko talon lattia-ja seinä laatat. Laatat sisältyvät Hartmanin pakettiin ja olimme todella yllättyneitä siitä, miten laadukkaita & hyvännäköisiä laattoja pakettiin kuuluu. Emme joutuneet siis lähtemään hakemaan mitään laattaa muualta, vaan saimme mieluisat laatat ilman mitään kompromisseja. Laattojen valinta sujui muutenkin kuin tanssi, sillä onneksi meillä on mieheni kanssa selkeä linja näidenkin asioiden suhteen :).

Tapettien suhteen meillä on valinnat kesken, ainoastaan vanhimman lapsen huoneen tapetti on valittu (tai hän valitsi) ja siihen sopiva maali. Hänen huoneessa tulee yksi seinä tehosteseinänä ja muut seinät maalattuna.
Muiden huoneiden osalta tapettia on yhdellä tai kahdella seinällä ja muut seinät maalattuna pintana. Eteinen maalataan kokonaan, jo pelkästään helppohoitoisuudenkin vuoksi.
Tapettikirjoja meillä on käyty läpi ja kokonaisuus alkaa kyllä hahmottua, joten saamme päätökset tehtyä hyvinkin rivakasti.

Talopakettimme sisältää myös keittiön kodinkoneet, paitsi kalusteisiin upotettavan mikron. Ajatus oli hankkia mikro vasta vähän myöhemmin, mutta sitten sainkin sattuman kautta työpaikaltani ostettua mikron edulliseen hintaan. Mikro odottelee enää keittiötä, mihin asentaa se.

Lunta ja pakkasta on riittänyt ja niin myös lumitöitä... Hyvää ajanvietettä & kuntoilua tehdä nykyisellä ja tulevalla kodilla lumitöitä. Aika näyttää, mitkä paikat tulevat olemaan ne, mihin lumet viedään tontilla.

Olemme edelleen hyvin tyytyväisiä kaikkeen, miten asiat etenevät. Kirvesmiesporukkamme tekee oikein hyvää jälkeä ja ennenkaikkea hyvällä asenteella! Asioita tehdään, mutta hymyssä suin :)

Vuodenvaihteen paikkeilla alkaa sisäseinien tasotetyöt ja kylpyhuoneiden laatoitustyöt sekä sisäkaton asennus. Ei voi vielä sanoa, että loppu häämöttää talolla töiden suhteen, mutta pitkällä ollaan. Muuttoaikataulua ei olla päätetty, mutta oletettavasti se on maalis-huhtikuun aikana.

Blogi vetäytyy pienelle tauolle Joulun ja Uuden Vuoden ajaksi, palaan asiaan tammikuun puolella.
Kiitos tästä vuodesta, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!
Alla vielä kuvia viimeisen kuukauden ajalta.Bloggeri taas temppuilee, enkä pääse laittamaan kuvatekstejä. Ehkä kuvat kuitenkin kertovat :)?


 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti