torstai 3. toukokuuta 2012

Talon ulkoväri

Meillä on edessä talon ulkovärin päättäminen. Talomme on puulla verhoiltu, vaakapaneelia koko 23*145 tippanokalla. Halusimme modernin ilmeen taloomme ja tuo leveä vaakapaneeli tekee sen. Katto on talossa tummanharmaa,sileä peltikatto. Ulko-ovi on tummanharmaa, Fenestran ovimalli FE83.
Alueemme rakennusmääräykset sanovat, että julkisivuvärityksen tulee olla vaalea, murrettu värisävy.
Olemme ajelleet ympäri kaupunkia katselemassa talojen värejä ja se on ollut ihan hauskaa puuhaa :). Meillä oli projektin alussa molemmilla sellainen mielikuva, että talomme väri voisi olla vaaleankeltainen, sellainen keltaisen ja valkoisen välimaastosta. Ei missään nimessä "auringon keltainen" tms kirkas väri. Nämä kaupunkiajelut, lehtien selailu ja tuttujen kanssa juttelu muuttikin sitten meidän ajatusmaailmaa värien suhteen. Törmäsin netissä Tikkurilan värilastuihin ja siellä värilastuun "Pääskylä" ja siinä väri 618X. Mieskin innostui pelkkien kuvien perusteella väristä niin, että päätimme käydä hakea 0,9l:n maalipurkin ko sävyä. Sävytys tehtiin Vinha-maaliin, jota mestarimme suositteli.
Eilen koemaalattiin lautaa ko värillä ja vaikka pienestä alueesta onkin kyse, niin väri näyttää todella hyvältä! Pitää käydä laudan kanssa vielä ulkona ja eri aikaan luonnonvalossa katsomassa, miltä se väri näyttää. Värin valitseminen on vaikeaa, sillä on hankala hahmottaa kokonaisuutta ja isolla pinnalla mikä tahansa väri näyttää eriltä kuin pienellä pinnalla. Vuodenaika ja valon määrä muuttaa väriä myös paljon.
Olemme ihan innoissamme, jos vaikka tämä väriasia olisikin ratkennut näin helposti?http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_ulkomaalaukseen/kaunis_talo_-lastut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti