perjantai 27. heinäkuuta 2012

Työmaakokous,sähköt,vesi-ja viemärisopimus

Eilen oli tontillamme työmaakokous, tämä siis pakollinen juttu :). Paikalla kaupungin edustaja, rakennusmestarimme ja mieheni. Kyseinen kokous on periaatteessa rutiinia, mutta hanketta esiteltiin kaupungin edustajalle ja keskustelua maatöistä. Mitään huomautettavaa ei meidän papereissa ollut, maatöistä oli tullut vaan kommentti, ettei tehtäisi mitään valleja tontin alapäähän/reunoille. Tälläinen ei kyllä ollut suunnitelmissakaan meillä. Kokouksia on pitkin rakennusprojektia tulossa lisää, pohjatöiden jälkeen on seuraavaksi luvassa pohjatöiden katselmus. Tämän jälkeen saakin sitten aloittaa anturan tekemisen, mikäli kaikki pohjien osalta kunnossa :)
Pohjatöiden tekijämme on aloittamassa työt seuraavan viikon-puolentoista sisällä. Hyvä näin, niin sen jälkeen alkaa "oikeasti" tontilla tapahtua jotain.

Sähkölaitoskin oli käynyt kytkemässä jo sähköt, viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Parempi näin, on ainakin valmiina, kun sitä tarvitaan.

Teimme tällä viikolla myös Tampereen Veden kanssa sopimuksen liittymisestä heidän vesi-ja viemäriverkostoon.

Liittymispapereita riittää... mutta taidetaan olla jo voiton puolella tässä asiassa :)!


4 kommenttia:

  1. Moikka.
    Meistä tuleekin sitten melkein naapureita. Olemme ostamassa Rissosta rivitalokolmiota, mieheni ja minä. Meidän talo nousee vasamamittarinkadulle, kääntöpaikan päähän. Kiva lukea teidän projektista, koska meidänkin talo nousee nyt talven aikana. Ensi kesänä uuteen kotiin, jee! :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! Risso on varmasti oiva paikka asua :). Itse olen asunut kymmenen vuotta Linnainmaa-Atala-Holvasti alueella ja en muuttaisi minnekkään . Alueen nopeaa muuttumista on kiva seurailla, nyt tapahtuu kyllä vauhdilla asioita. Muutamaan päivään jos ei tontilla käy, niin kaikenlaista on alueella tapahtunut. Tosin meidän tontille odotetaan maatöiden alkamista perjantaille. Sitten tapahtuu meilläkin vähän enemmän. Tsemiä teidänkin odotteluun, uusi on aina uusi :)!

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Löysin vasta blogisi ja mielenkiinnolla seuraan tätä.Olemme rakentamassa Tampereen naapurikuntaan luultavasti hyvin samantyylistä taloa kuin te mikäli oikein tulkitsin kun luin vanhoja tekstejäsi.Tuleeko teille porrastettu yksikerroksinen?Olisiko mahdollista nähdä pohjapiirustusta joskus täällä blogissa?Me vasta luonnostelemme pohjaa.Ensi keväänä sitten pitäisi alkaa rakentaminen tai toisin sanoen rakennuttaminen.

    VastaaPoista
  4. Heippa!Kiva, että löysit blogiini ja toivottavasti saat "vertaistukea" rakentamiseen täältä :). Meillä on tosiaan rinnetontti, mutta pudotus oli koko tontin matkalla 2,5m ja talon kohdalla 1-1,20m. Pääsimme siis rakentamaan täysin yhteen tasoon, ilman porrastusta. Talomme on piirtänyt vastaava mestarimme ja miehini kanssa olemme sopineet, että en julkaise täällä virallisia pohja- tai julkisivukuvia :). Pidämme uniikin talon ihan itsellämme... Mutta ideana talossamme on seuraava: talo on suorakaiteen mallinen, jossa keittiö sijaitsee keskellä taloa ja on olohuoneen yhteydessä. Makuuhuoneet ja muut tilat kiertävät talon reunoilla. Vaatehuoneita on kolmessa makuuhuonessa ja yhdessä tuplasti isoja kaapistoja. Muistaakseni Herrala-taloilla oli pohjia, jossa keittiö ja olohuone sijaitsevat keskellä taloa.Takapihalla iso terassi talon tasossa ja toinen terassi tulee muutaman portaan päähän alaspäin tontilla. Tsemppiä suunnitteluun, siihen ei voi käyttää liikaa aikaa! Kannattaa miettiä tarkkaan kaikki mahdolliset toiminnot ja miettiä sitä käytännön elämää talossa. Laita ihmeessä kysymyksiä, jos voin jossain auttaa :)

    VastaaPoista