perjantai 20. heinäkuuta 2012

Onnenpäivä!

Vihdoinkin on uunituore rakennuslupa käsissämme :)! Eli lupa on tänään haettu kaupungilta ja valitusaika 14 vrk päättyy 3.8.12. Meidän luvan saamiseen meni se 8 vkoa, olisi tullut pari viikkoa jo aiemminkin, mutta oli pari mutkaa matkassa... Tampereen kaupungilla on sellainen toimintatapa, että rakennusvalvonnassa alueen vastaava valmistelee päätökset ja sitten toinen (käsittääkseni myös ainut) henkilö antaa viimeisen sanansa päätöksiin. Meidän huonoksi onneksi tämä viimeisen päätöksen tekijä oli sairaana koko viikon edellisviikolla ja koska luvat käsitellään ainoastaan kerran viikossa, niin luvan saaminen meni eteenpäin tämän vuoksi. Toinen mutka tuli siitä, että vaikka lattiakorkeus on ilmoitettu kaikissa mahdollisissa Hartman Kodin papereissa yms, niin se tieto puuttui maapohjatutkimuspapereista. Tutkimuksen teki meille Geopalvelu Oy jo joulukuussa, jolloin tuota lattiakorkeutta ei voitu edes tietää/merkata papereihin. Alueemme vastaava rakennustarkastaja vaati tämän tiedon tuohon raporttiin, joten se toi toisen viikon viivytyksen lupaamme. En ole asiaa jaksanut selvittää, että miksi lattiakorkeus tuohon raporttiin vaadittiin, kun koko maapohjatutkimus on vapaaehtoinen...Noh, nyt on pääasia, että lupa on meillä! Hinnat vaihtelevat varmasti kaupungittain ja täällä Tampereella vaikuttaa myös talon pinta-ala hintaan. Meidän luvalle tuli hintaa vähän vajaa 2000 eur ja mittaamaton määrä kiristyneitä hermoja sitä ennen ;)

Mitäs muuta? Tontille on mies käynyt nikkaroimassa väliaikaista sähköä varten telineen ja sähkärimme käynyt valmistelemassa sen siihen pisteeseen, että Sähkölaitos saa kytkennät tehtyä.
Rakennettava alue on muuten muuttunut aika paljon, kun tiet on asvaltoitu ja yhdellä jos toisella tontilla on säpinää :)

Tontille mennään lähipäivinä tekemään vähän pientä siivousta, keräilemään oksia, roskia yms sivuun ennen maatöiden aloitusta.

Pistorasioiden paikat on nyt sitten katsottu sähkärin suunnitelmaa varten, ystäviltä tuli hyviä vinkkejä siihen, mihin kaikkialle niitä rasioita kannattaa oikeasti laittaa. Enemmän on parempi , niin ei sitten harmita jälkikäteen.

On tää byrokratia vaan aikamoista touhua... ja ihan käsittämätön määrä soittoja, meilejä ja käyntejä eri tahoilla on takana jo nyt :).

Laskuja on muuten alkanut tipahdella kiitettävästi joka puolelta... onneksi ei tarvi suoraan omasta pussista maksaa, vaan tulevasta lainasta. Varautukaa siihen, että alkuvaiheessa menee n 10 000 eur ihan vaan muutamaan asiaan, mitkä tarpeen tontilla heti alkuvaiheessa.

Ei ole paljon parempaa tapaa aloittaa viikonloppua, kuin tämän luvan saaminen! Jaksamisia teille, jotka vielä kärvistelette samojen asioiden kanssa!
Skål! Hyvin ansaittu malja :)

4 kommenttia:

  1. Hyvää viikonloppua ja voimia projektiin.

    -jussi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin!Voimia tarvitaan varmasti, itse olen palaamassa töihin nyt syksyllä, joten perheen elo muuttuu tämänkin vuoksi.Toivottavasti blogia ehdin kuitenkin päivittelemään :)

      Poista
  2. Onnea rakennusluvasta! Löysin blogiisi, täällä on yksi tuleva "naapuri" :) Itse saimme luvan kanssa pari viikkoa sitten ja nyt on täystohina päällä. Tsemppiä teillekin projektiin! Minä olen myös palaamassa työelämään syyskuussa hoitovapaalta, joten saapi nähdä, miten sitä saa aikansa riittämään kaikkeen mahdolliseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hienolta tuntuu, kun nyt vihdoin pääsee tositoimiin :)! Tuntuu, että siitä tontin saamisesta on pieni ikuisuus... Mukavaa tohinaa alueella on, äkkiä muuttuu kaikki paikat. Tsemiä myös sinne, niin projektiin kuin työhön paluuseen :)

      Poista