perjantai 17. elokuuta 2012

Harkkoa & kuraa tontilla

Maatyöt valmistuivat aikataulussaan ja hyvältä näyttää. Meille tuli 18 kuormaa tavaraa täyttöön tässä vaiheessa, lisää tulee, kun pohjat on tehty. Maatöiden osalta olemme ihan budjetissa, joten sen puoleen saa huokaista :). Alueellamme on monella ollut maatöiden kanssa sellainen tilanne, että kalliota onkin jouduttu räjäyttämään ja enemmän, kuin oli arvioitu. Monilla on myös soraa/hiekkaa yms jouduttu ajamaan tonteille isoja määriä/enemmän kuin ennakoitu. Budjetoidessa on hyvä ottaa huomioon se, että näissäkin asioissa voi tulla yllättäviä lisälaskuja!

Eilen torstaina tuli kirvesmiesporukka tontille heti aamuseiskalta ja mies kävi moikkailemessa heitä. Mukavan oloista porukkaa, jolla tekemisen meininki. Illalla kävin katsastamassa ekan päivän tapahtuma tontilla, siitä kuvia alla. Nyt alkaa itsestäkin tuntua siltä, että taloa RAKENNETAAN :)
Meidän perustukset tehdään siis harkoilla. Älkää kysykö, enempää en asiaa tunne :)

Rakentamiseen liittyen on kaikenlaista muistettavaa, ja eilen tuli hoidettua yksi asia niistä kuntoon... nimittäin rakennuskohteen vakuutus! Olemme Tapiolan asiakkaita, joten soittelin heille eilen ja tiedustelin, millaisia vakuutuksia on saatavilla rakennettavalle kohteelle. Tapiolalla ei ole tuotetta, joka olisi rakentajille tarkoitettu, vaan vakuutukseksi otetaan ihan normaali kotivakuutus (ilman irtaimistoa). Keskustelin hyvän tovin asiakaspalvelijan kanssa ja hän suositteli ottamaan laajan vakuutusturvan, kun toinen olisi ollut suppea turva. Laajan vakuutusturvan suurena etuna on se, että mikäli rakennuksilla tapahtuu vesivahinko, salama iskee tms,niin korvaukset maksetaan tästä vakuutuksesta.
Ensi viikolla ajattelin selvitellä talotoimittajan vakuutukset/vastuut, samaten alihankkijoiden osalta. Entisenä vakuutusalan ihmisenä osaan olla ehkä liiankin skeptinen ja miettiä jo eri tilanteita, kuka korvaa... vastuuvakuutukset yms.

Tästä se alkaa...
Harkot
Tältä näyttää perustukset ekan päivän jälkeen!

Takapihan tolppien raudoitukset ja valu.


Tänään pitää varmaan taas käydä kurkkimassa, mitä tontilla on tapahtunut :). Asutaan vajaan kilometrin päässä tontilta, joten kiusaus on suuri käydä usein siellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti