sunnuntai 26. elokuuta 2012

Viikossa tapahtunutta

Viikossa tapahtui tontilla paljon! Viikko sitten torstaina tuli kirvesmiehet hommiin ja alla olevissa kuvissa näkyy viikon työt. Ensi viikolla heillä onkin sitten maanantaina työlistalla rappauksen tekeminen loppuun ja tiistaina aloitetaan täyttö maanrakentajan toimesta. Täyttöön menee varmaan 1-2 pv. Saa nähdä, montako kuormaa tulee tavaraa tontille :).Täytön jälkeen tulee putkimies tekemään vetoja ja sitten päästäänkin tekemään lattianvalua. Systemaattista, sopii minulle!

Tällä viikolla tuli myös ikkunoiden toimitusvahvistus ja siirsimme sitä parilla viikolla eteenpäin. Ikkunoita on turha makuuttaa tontilla, vie turhaa tilaa ja työmiehet olivat sitä mieltä, että asentavat ikkunat suoraan paikoilleen, jos mahdollista.
Lisäsimme ikkunoiden tilaukseen hyttyspuitteet, jotka ovat mahdollista irroittaa helposti talveksi. Lisäksi niiden pitäisi olla aika huomaamattomat :). Kesällä on kiva nukkua ikkunat auki, mutta niitä iniseviä kavereita en kaipaa nukkumakavereikseni.

Piha-asioita olen alkanut myös pohtia, tontti kun ei ole liian suuri ja toimintoja pitäisi silti olla aika tavalla. Otan mielelläni vastaan vinkkejä, jos teillä on tietoa hyvästä pihasuunnittelijasta?

Harkot paikoillaan!Takapihan puoleisessa osassa taloa on harkkoa hurjan paljon :). Näkyviin ei kuitenkaan jää kuin pari riviä. Rinnetontin  ja talon yksikerroksisuuden vuoksi tämä työvaihe näyttää aika mielenkiintoiselta...

Talo etupihan puolelta.

Perjantaina oli työmiehet ehtineet aloitaa jo styroxien laiton.
Takapihalta otetussa kuvassa näkyy aloitettu rappaus. Lopullinen pinta on tummanharmaa kivirouhe.

4 kommenttia:

  1. Hienosti etenee! On niin tutussa muistissa työvaiheet :-)

    Lena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ollaan kyllä tyytyväisiä, että tapahtuu :). Ja kiva on kyllä muistella muidenkin kertomuksia, mitä on tapahtunut rakennusaikana... nimim. monta hyvää vinkkiä tullut teiltäkin :)

      Poista
  2. Komeen näköstä jälkeä!
    Pienenä vinkkinä blogin mielenkiintoa ajatellen rohkaisisin pitämään yllä jonkinlaista kustannuspalstaa, jossa jollakin sopivalla tarkkuudella kertoisit eri vaiheiden kulueristä. Tämä kiinnostaisi kovasti kaikkia tulevia ja mahdollisesti tulevia rakentajia!
    Jokatapauksessa hauska seurata, mitä melkein naapurissa tapahtuu, t. nimim. kangasalan puolen asukki

    VastaaPoista
  3. Heippa! Kiitos hyvästä kommentista! Meidän kohdalla on tilanne sellainen, että tilaamamme talo on talopaketti, ilman autotallia (rakennamme myöhemmin). Talo tehdään precutista levyseiniin saakka valmiiksi, josta jatkamme itse töitä eteenpäin. Talopakettimme sisältää käytännössä kaiken muun, paitsi takan (otimme toisen toimittajan, mitä Hartman Koti käyttää,maatyöt ja pihatyöt. Luonnollisesti meillä on olemassa kustannusexcel, mutta siinä ei jaettavaksi ole montaakaan riviä, johtuen tuosta paketin laajuudesta ;).
    Hinnoista sen verran, että olemme sopineet myyjän kanssa, ettemme julkaise hintoja julkisesti. Jokainen kohde on erilainen, meilläkin uniikki suunnitelma vastaavan mestarin piirtämänä. Maatöiden osalta on vaikea antaa myöskään hintoja, kun ei välttämättä ole kovinkaan vertailukelpoisia. Meidänkin alueella on tontit kovin erilaisia, ja niin ovat maanrakennuslaskutkin. Mukavaa syksyn jatkoa ja toivottavasi blogi jaksaa kiinnostaa jatkossakin!

    VastaaPoista