sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mihin tämä aika menee? Ajatukset ovat usein blogissa, mutta sopivan kirjoitushetken löytäminen on haastavaa :).

Mukavia juttuja kuuluu Risson Helmeen, sillä sisätyöt ovat edenneet kivasti. Sisäseinät on tasoitettu ja maalattu. Seinien väri on nyt lopullisessa värissään, yleisvärinä on maalatuissa pinnoissa Tikkurilan Ajopuu V484 ja tehosteseinissä Vulkaniitti S486. Meillä ei ole talossa yhtään valkoista seinää :).

Makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen tulee myös tapettia, 1-2 seinää, riippuen huoneesta. Osa valituista tapeteista löysimme Hartman Kotien mallistosta, mutta kolmen huoneen osalta päädyimme hankkimaan tapetit paikallisesta Seinäruusu-nimisestä(www.seinaruusu.fi) liikkeestä. Tapettien valinta ei ollut kovin vaikeaa,vaikka miettimiseen käytettiinkin runsaasti aikaa. Vanhimmat lapset (9 v ja 11 v) saivat kokolailla itse päättää, mitä haluavat. Heidän valintansa ovat jo "isompien" lasten tapetteja, toivottavasti kestävät ainakin muutaman vuoden niin, etteivät kyllästy niihin.
Olohuoneen ja aikuisten makuuhuoneen tapeteissa on 3d/metallisuutta ja erikoista textuuria. Olemme olleet aina suht rohkeita valitsemaan myös jotain, joka ei mene ihan perusmaun mukaan. Uskon, että nytkin onnistuimme siinä. Osa tapeteista on saapunut, osa tulee n viikon sisällä.

Taloon asennettiin piippu OnPiipun toimesta 22.1.13 ja sen asentaminen oli sujunut kuin tanssi! Asentaja oli tullut talolle aamulla klo 09 tekemään esivalmisteluita (esim. reijän teko sisäkattoon ja välikatossa villojen siirtoa aukon tieltä). Nosturiauto piipun kera oli talolla klo 10 ja 10.40 oli piippu paikoillaan. Tämän jälkeen asentaja teki vielä tiivistyksiä piipun ympärille muutaman tunnin ajan.
Piippumme on lattiasta lähtevä ja yhdessä osassa lattiasta talon katolle. Talon sisäosaan tilasimme valkoisen rappauksen suoraan tehtaalta.
Pidämme kovasti piipun virtaviivaisuudesta, joka korostuu talomme korotetun sisäkaton myötä.

Mies merkkasi piipun paikan lattiaan :)

OnPiippu toimitti piipun meille 22.1.13.

Piippu paikoillaan, vaan takka uupuu vielä rinnalta.

Piipun pinnoite läheltä kuvattuna.
 Talolle on nyt asennettu myös Ilmavesilämpöpumppu, johon kuuluva varaaja on vallannut meidän teknisen tilan... nimitinkin sen "sukkulaksi". Meillä siis tässä paketissa sisäyksillä Akvaterm Geo500L ja Fujitsu High Power 11kw ulkoyksikkö. Ulkoyksikköä ei vielä asennettu ja vesi laitetaan kiertämään lattioihin ensi viikon aikana. Pientä loppufixailua vielä tulossa tämän osalta siis. Paketin myi ja asensi meille SK-Laiteasennus(www.sklaiteasennus.fi ) , voin lämpimästi suositella heitä. Asiantuntevaa palvelua ja huumorintajuista porukkaa!

Sisäyksikkö Akvaterm Geo500L (10kw)


Putkivetoja teknisessä tilassa.   


Talon sisäpintojen osalta ilmettä ovat saaneet myös sisäkatot, joista osa on jo valmiina. Kaikki sisäkatot ovat Malerin mdf-paneelia värissä hopeasaarni. Meistä on kiva, ettei väri ole puhdasvalkea, vaan siinä on vähän eloa. 


Kuvassa vanhimman lapsen huone,katto valmiina ja ikkunaseinä maalattu. Tapetti tulossa valkoiselle seinälle.
 Taloon on myös asennettu IV-kone, tähän ei ole muuta kommentoitavaa, kuin kuva :)Tulevan viikon tapahtumia ovat mm- takan muurauksen aloitus huomenna (Tiilerin Tyyne, funkkismallisena,antiikkivalkoisella laastilla päällystettynä ja  leivinuunilla), ilmavesipumppuasennuksen loppuun vieminen, sisäkattojen paikoilleen naputtelu yms.


Tiilerin kuorma saapui tällä viikolla.Osa takkatiilistä purettuna lavalle muurauspaikan viereen.

Vieras/lasten wc:n pönttö tulevassa paikassaan. Ihan ei vielä uskalla käyttää :)

Tyytyväinen talon rakentaja täällä jatkaa sunnuntain viettoa, toivottelen ihanan aurinkoisia pakkaskelejä lukijoille!

p.s Blogger vaihteeksi temppuilee ja osa tekstistä tulee boldattuna... en vaan saa sitä nyt korjattua. Ehkä myöhemmin taas?

1 kommentti:

  1. Mikä tuon piipun suojaetäisyys on rakenteisiin, ellen väärin katsonut niin koolauspuut ja häyrynsulut on suoraan kiinni piipussa. Kätevää jos noin onnistuu vaan turvallisesti. Innostuin piippuratkaisusta ja pyysin itse samalta firmalta tarjousta paikalla muurattavan sijaan.

    VastaaPoista