perjantai 3. toukokuuta 2013

Elämää ennen muuttoa ja vähän sen jälkeenkin

Talonäyttö pidettiin noin kuukausi sitten ja se oli ollut menestys! Parin tunnin aikana meillä oli käynyt 35-40 perhettä/pariskuntaa ja paikalla olleet talomyyjämme sekä kiintokalustetoimittajamme (Mikant Oy)eivät olleet läheskään kaikkien kanssa ehtineet edes sanasta vaihtaa.
Kiitosta kodissamme oli saaneet erityisesti talon selkeä malli/huonejaot ja kodin sydän, eli keittiö, joka sijaitsee hiukan ei-niin perinteisellä paikalla keskellä taloa.


Keittiö olohuoneen suunnasta kuvattuna. Saareke on meidän lempparijuttu <3
Aikuisten wc :)
Suihkutila
Näkymä etu-ovesta terasseineen
Näkymä keittiöstä olohuoneeseen ja takapihalle päin.
Sauna ja ihana Harvian valkoinen Forte-kiuas

Kesän 1. kukat istutettu!


Keittiön käytävää eteisen suunnasta kuvattuna.


Talonäytön jälkeen meillä on ollut aikamoista suhinaa... Taidettiin jossain kohtaa olla sitä mieltä, että muutetaan ihan rauhassa... Ja kuinkas sitten kävikään? Meillä oli muuttotarkastus samana päivänä, kun oli talonäyttökin. Siitä kahden päivän kuluttua (eli Pitkänä perjantaina) nukuimme 1. yön koko perheen voimin uudessa kodissa tavarakaaoksen keskellä :).
Muuttotarkastus meni oikein hienosti, paikalla oli vastaava mestarimme, minä ja mieheni sekä kaupungin edustaja. Itsellä oli aikamoiset jännitykset tuosta tarkastuksesta, mutta ihan turhaan. Tilaisuus oli mukavan leppoisa, toki kaikki asiat käytiin lävitse. Asiat olivat oikein mukavasti meillä, takaneduslasi puuttui, mutta niin se yleensä kuulemma lähes poikkeuksetta puuttuu kaikilta. Meidänkin oma oli tilauksessa, mutta eipä arvannut silloin, että ko lasien toimitusaika on niin pitkä(4-6 vkoa). Lisäksi lavuaarikaapin pohjasta puuttui silikoonit, jotka mies onkin jo laittanut paikoilleen ja takaneduslasikin on ollut jo monta viikkoa paikallaan. Ei tullut isoja huomautuksia meille, mutta toisaalta en ole yllättynyt siitä :).

Ennen tuota talonäyttöä talolla kävi aikamoinen kuhina viimeisen kahden viikon ajan... Jonain päivänä talolla taisi häärätä 8 miestä samaan aikaan, kukin tekemässä omaa juttuaan. Taitaa olla aika normaalia, kun joku päiväys on tiedossa, niin sitten tahti kiristyy.
Loppuvaiheessa tuli joitakin pieniä vastoinkäymisiä, mutta ei mitään maata mullistavaa kuitenkaan. Pieni asia, mutta suuri tekemisen kannalta oli se, kun tilaamamme liukuovikaapistot (Kabinetti) saapuivat. Kaapistot asensi keittiöasennusporukkamme, joka teki kaikki kiintokalusteasennukset. Kaverit asensivat rungot ja kun tuli liukuovien vuoro, niin sitten heillä riitti ihmettelyä, soittoja suuntaan ja toiseen ja sitten asia selvisi lopulta. Olimme tilanneet oviin "jarrut", eli kun liukuovi laitetaan kiinni, niin liukuessaan se alkaa hidastaa vauhtia n. 10 cm ennen kuin on täysin kiinni. Näiden jarrujen asennus aiheutti harmaita hiuksia asennusporukalle, sillä vaikka he kuinka lukivat ohjeet, saivat puhelimessa konsulttiapua jne, niin ovien mukana tulleet jarrut eivät vaan istuneet paikoilleen. Lopulta selvisi, että meille tullut ovimalli ja kyseiset jarrut eivät olekaan yhteensopivia. Tämä asia ei taas ollut tiedossa meidän kiintokalustemyyjällä, koska ko oveen on aikaisemmin jarrun saanut. Hätä ei onneksi ollut suuri, sillä Kabinetti-liukuovet ilmoitti meidän myyjälle, että me saamme valita uudet ovet kolmesta eri mallista, johon jarrun saa. Positiivista oli vielä se, että uudet valitut ovet olivat kalliimmat, mutta me maksoimme alkuperäisten ovien mukaan :). Käytännön eloa tämä ei haitannut, että ovet menivät vaihtoon. Meillä oli kuitenkin kaapistoissa ovet koko ajan!
Ekat päivä ja viikot ovat menneet ihmetellessä oikeastaan kaikkea... Miten ihmeessä meillä voi olla näin paljon tavaraa? Mihin se kaikki laitetaan? Muistatko, mistä löytyy...? Miten nämä kaikki uudet kodinkoneet toimii? Pitäisikö säätää lämmitystä? Mitä piti hakea rautakaupasta? Käydäänkö taas viemässä roskakuormaa Tarastejärvelle? Muistiko kysyä,peruuttaa, hakea?
Nyt tuntuu, että alamme pikkuhiljaa vasta ymmärtää se, että talo on nyt valmis (tai no ei ole, mutta ulkomaalausta yms ei lasketa)ja tämän viikon maanantaina luovutimme väliaikaisasuntomme pois. Ei enää kahden kodin välistä ravaamista, siivoamista jne, jee!
Muuttolaatikoita on edelleen purkamatta, mutta se lienee ihan normaalia. Koti on kuitenkin listoja myöden valmis, joten nyt on aikaa keskittyä niiden laatikoiden purkamiseenkin :).
Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa tämä postaus ja lupaan samalla, että päivitän vielä kuulumisia kevään ajalta (ainakin kuvien muodossa) ennen talon valmistumista.
Blogi jatkaa eloaan edelleen, meillähän on vielä monta asiaa tekemättä :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti