tiistai 26. kesäkuuta 2012

Pitkää pinnaa vaadittaisiin... mistähän sitä saa?

Odottelua on edelleenkin tämä meidän elo tällä hetkellä. Tämän vuoksi blogissa ei juuri mitään tapahdu, kun ei ole uutta kerrottavaa :). Rakennuslupa on ollut nyt 5 viikkoa käsittelyssä ja JOS hyvä onni on matkassa, niin lupa heltiää 6.7 tai 13.7. Tämän jälkeen on virallinen 2 viikon valitusaika vielä, ennenkuin lupa on lainvoimainen.Näin jutteli alueemme tarkastaja, että katsoisi lupamme kuntoon ennen kesälomansa aloitusta. Papereiden puolesta kaikki ainakin pitäisi olla kunnossa... on niitä niin moneen kertaan muutettu ja veivattu!
Uskomaton määrä erilaisia papereita on tullut meille talotoimittajan puolesta,itse tilattu mm. vesilaitokselta liitoskohtalausonto yms. Aika usein minulla on tunne, kun avaan kirjekuoren "Jahas, mikäs paperi tämä on ja kelle tämä pitää laittaa eteenpäin??"

Rakennusaikainen sähkö pitää tilata tällä viikolla, sen toimitusaika on 2 viikkoa. Termistöä riittää, ja sähkölaitoksellekin on joutunut muutamaan otteeseen soittamaan, kun termiviidakossa on taviskansalainen ihan pihalla :)

Lvis kuvat ovat valmiit, rakennepiirroksia odotellaan, kuten myös sähkökuvia. Sähköjen kanssa saakin sitten miettiä tarkkaan, mihin niistä pistorasioita tulee, ettei tarvitse sitten valmiissa talossa naputtaa, että on liian vähän pistorasioita jne.

Mestarimme selvitteli hulevesi-asiaa tontillamme ja onneksi tarkastajallamme riitti se, että vedet ohjataan tontilla kivipesään. Itsellä oli taas eurojen kuvat silmissä, että jos ei riitäkään, niin mitäs muu totetus mahtaa maksaa?

Näissä tunnelmissa elellään nyt, yritän pitää hermoni kurissa, vaikkei se helppoa olekaan... :)

2 kommenttia:

  1. Keväällä aloittaneena rakentajana olen huomannut että mikään aikataulu ei pidä. Saa olla toodella pitkä pinna ja lehmän hermot :)

    VastaaPoista
  2. Juu, niinpä :)!Tässä paperivaiheessa jo on tullut todettua, että kaikkea pitää vahtia, tarkistaa, kysyä jne. Ja mun ei pitänyt koskaan rakentaa ;)

    VastaaPoista