perjantai 7. syyskuuta 2012

Vauhdikasta menoa

Työt etenee mallikkaasti, eräs naapurimmekin totesi, että meillä on tosi tehokasta työporukkaa :). Viime postauksen jälkeen on harkkojen rappaus saatu loppuun ja tavaraa ilmestynyt tontille lisää. Tällä viikolla tuli Nereus-lattialämmityksen kuorma ja puutavaraa reippaan puoleisesti (en edes tiedä, mitä lavoilla on!).
Maanrakentajat tekivät talon sisäpuolen täytön ja pihan muotoilun myös kuntoon. Kuljetuslaskuista päätellen soraa on tullut taas "muutama" kuormallinen ;) . Kaupungin puolesta kävi tarkastaja eilen katsastamassa pihan maatyöt ja oli periaatteessa tyytyväinen näkemäänsä. Alempaa tasoa pihasta täytyy vähän muokata, eli ottaa maata metrin verran pois. Tämän jälkeen alaosa pihasta on mahdollisimman lähellä nollalinjaa metsän reunan kanssa. Alueella on ohjeistus, että kaikenlaisia valleja tulee välttää.
Putkimies teki vedot ti-to ja sitten oli valmista. Kirvesmiehet laittoivat eilen styroxit paikoilleen koko talon mitalle. Ensi viikolla on raudoitus ja ilmeisesti lattian valu myös. Tavaraa tuleet tontille koko ajan lisää ja pientä haastetta aiheuttaakin se, että mihin ne kaikki laitetaan? Tietenkin tavaravähenee, kun talon runko alkaa nousta yms, mutta silti vaatii vähän järjestelyä.

Alla taas kuvia tapahtumista tontilla.

Talon sisäpuolen täyttö loppusuoralla. Tännekkin upposi tavaraa aika tavalla ;)
 
Maatöitä tehty takapihalla. Helpompi hahmottaa pihaa, kun ylimääräiset maa-ainekset on viety pois taka-osasta.Pihamme tulee kahteen tasoon, alaosaa muokataan vielä siinä vaiheessa, kun pihatöitä aletaan tehdä.

Tässä kuvassa näkyy hyvin takapihan tasoerot. Meillä tulee terassi nk. lattiatasoon ja sitten toinen terassi seuraavalle tasolle. Rappusia saadaan rakentaa kulkua varten, toivotaan, että perheen pienet eivät ole koko ajan nenullaan pihalla :)

Putkimies kävi hommissa, parissa päivässä tuli valmista!

Kirvesmiehet laittoivat yhden työpäivän aikana styroxit paikoilleen.

Tontille oli taas ilmestynyt lisää tavaraa... seuraavia työvaiheita odotamaan.
 
Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen!

2 kommenttia:

  1. Niin se projekti etenee hienosti :)
    Muistahan käydä osallistumassa mun blogin arvontaan ;)

    VastaaPoista
  2. Niinpä :)! on tää upeaa aikaa seurata ja dokumentoida oman talon rakentumista. Meenkin heti laittamaan arvonnan vetämään!

    VastaaPoista