torstai 19. huhtikuuta 2012

Palavereita talotoimittajan kanssa

Sopimus kun oli tehty Hartman Kodin kanssa, niin sen jälkeen istuimme alas ja "purimme" vielä vähän tarkemmin heidän tarjouksen sisältämät tuotteet, kenen vastuulla on mikäkin asia jne. Toki nämä asiat oli käyty läpi ennen tarjouksen hyväksymistä, mutta ikäänkuin kertauksena. Uskomattoman paljon on asioita, mitä rakentaja joutuu miettimään! "Millainen savupiippu teille tulee?", "Oletteko jo päättäneet lämmitysmuodon?, "Oletteko miettineet talon väriä?" Listahan on loputon :).

Pidän Hartman Kodin tavasta toimia. Sopimuksen jälkeen olemme saaneet ison paketin tietoa sähköpostilla, jossa mm. talon huoltokirja, Hartmanin sisällä olevan työnjaon=yhteyshenkilöt eri asioihin jne. He toimittavat myös jokaisesta työvaiheesta/toimituksesta sähköpostilla "kiitos tilauksestanne"-viestin, jossa kerrotaan, mitä on tulossa ja koska.

Olemme käyneet jo kiintokalustesuunnitelmankin tekemässä. Aikaa kului iloisesti 2,5h ja enemmänkin olisi varmasti mennyt... piti hakea lapsi iltapäiväkerhosta, niin ei voinut jäädä loputtomiin höpöttämään :)! Eipä tule ajatelleeksi, että kuinka laaja asia on keittiö (kylpyhuone, kodinhoitohuone) suunnitelman teko on! Tähän asti on tullut asuttua asunnoissa, jossa keittiö on ollut valmiina. Korkeintaan pientä remonttia on tullut tehtyä keittiöön, mutta ei koskaan suunniteltua alusta asti.
Onneksi minulla ja miehelläni on ollut kuitenkin tietynlainen visio siitä, mitä toivomme keittiöltä. Tätä unelmien keittiötämme oli ihana lähteä suunnittelemaan, kun tietää talon piirtäneen mestarimme ottaneen huomioon meidän perheen tarpeet. Keittiömme sijaitsee keskellä taloa, joten sillä tavoin ihan uudenlainen ratkaisu meille. Totesin mm. ettei enää tarvitse miettiä keittiön verhoja :). Tilaa keittiössä on 19 m2 ja  olohuone on keittiön jatkeena. Kokonaisuudessa nämä tilat ovat yhdessä lähes 50 m2.

Itse suunnittelupalaveri oli tosi kiva! Myyjä pystyi kartoittamaan hyvin meidän mieltymykset ja kysyi asioita, mitä ei tullut itsellä edes mieleen.. Keittiöömme tulee iso saareke, jossa on induktiotaso ja sen vieressä pieni vesipiste. Myyjä kysyi, että tarvisimmeko siihen tason alle pienen bioroskiksen? Olimme juuri kertoneet, että haaveena on käyttää sitä isoa saareketta ruuanlaittoon, juuri esim, pilkkomishommiin yms. Loistava idea laittaa bioroskis lähelle tätä työpistettä. Tämän tyyppisiä neuvoja kaipaan, kun tälläistä projektia tehdään. Haluan, että minulta kysytään asioita, mitä en itse hoksaa edes ajatella.
Suunnittelu on mielekästä, kun myyjä osaa lukea asiakkaan tarpeita ja haaveita.
Myyjä lupasi tehdä meille 1. kuvat keittiöstä n reilun viikon sisällä, sillä hän oli jäämässä lomalle sillä viikkoa. Ihana yllätys oli, kun kuvat olivatkin jo vuorokauden päästä palaverista meillä!
Tuntui ihan uskomattoman hienolta katsoa kuvia ja fiilistellä, että se on MEIDÄN oma keittiö. Kuvat olivat monesta eri suunnasta, joten hahmottaminen oli helppoa. Kommentoimme kuvia ja saimme uudet kuvat muutamassa päivässä. Muutamaa muutosta edelleen mietitään, joten ihan viimeisiä kuvia ei ole vielä saatu. Keittiö lienee kuitenkin tuota pikaa paketissa.
Kylpyhuoneiden osalta odottelemme vielä kuvia, kivaa päästä niitäkin tutkailemaan.

Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o. Itse olen myös sitä mieltä, että omista mieltymyksistä on hyvä pitää kiinni, toki kannattaa miettiä sitäkin, että ihan ehdoton ei kannata olla, jos se vaikeuttaa oleellisesti muuten suunnittelua/toteutusta.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Katjuska!Mielenkiintoista puuhaa, ja ihan varmasti pinna kiristyy moneen otteeseen, ennekuin on valmista ;)

    VastaaPoista
  2. Onnea myös täältä talon rakennukseen!
    Mukavaa seurata blogia, joka on hieman meitä edellä. Täällä vasta mietitään talopakettitoimittajaa. :)

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos :)! Mukavaa, että käyt lukemassa blogiani!Onnea myös teille rakentamiseen, siitä se lähtee, kun pakettitoimittaja on selvillä!Sitten onkin erilaisia valintoja edessä :)

    VastaaPoista