keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Syksy 2011 tonttiarvonta

Osallistuimme täällä Tampereella syksyn 2011 tonttiarvontaan ja haimme tontteja Tampereen Atalasta, Risson alueelta. Jostain kumman syystä mieheni oli ollut jo todella pitkään sitä mieltä, että ilman muuta me se tontti sieltä saadaan... ja minä hiukan skeptisenä olin sitä mieltä, ettei kyllä heti osu onni meidän kohdalle. Kyseessä on uusi asuinalue ja tässä ekassa arvonnassa oli tuolta alueelta tontteja haussa 51 kpl. Teimme hakemuksen hyvissä ja ajoin ja viimeisenä iltana ennen haun sulkeutumista sitten vielä "tarkistimme" hakemuksen. Ideana oli, että haemme ainoastaan tontteja, johon saa rakentaa I-tasoon. Arvontapäivä tuli noin kuukauden odottelun jälkeen... Tiesin, että tieto tontin saaneista tulee tekstiviesteillä ensin ja päivittyy myöhemmin kaupungin nettisivuille. Kuumeisesti odotin tietoa, mutta mitään ei kuulunut. Mieheni soitti puolenpäivän aikaan ja juristiin kaikenlaista asiaa. En edes ymmärtänyt kysyä, onko hänelle tullut tietoa arvonnasta. Hän taas näki tilanteen herkullisena ja kiusoitteli minua hyvän tovin, ennenkuin sitten lopulta kertoi, että tekstiviesti on tullut ja TONTTI ON MEIDÄN :)!!
http://palvelut.tampere.fi/tonttitulokset/arvonta.html

Iltapäivä meni aikamoisessa huumassa ja jossain kohdin löytyi hetki aikaa lähteä katsomaan netistä, että mikä se tontti on, joka meille tuli arvonnassa. Ilontunteet vaihtuivat puolipaniikiksi, kun huomasimme, että tontti, jonka olemme saaneet onkin rinnetontti... rinnetontti=rakentaminen useampaan tasoon. Käääk!!! Ei kiitos, halusimme ehdottomasti yhteen tasoon jo käytännönkin syistä ja lisäksi usempaan tasoon rakentaminen tietää aina sitä, että se maksaa enemmän :(. Meille ei heti tullut edes mieleen, että me puupäät olimme itse hakeneet ko tonttia, vaan ajattelimme, että on arvonnassa tullut virhe. Kaivoimme hakemuksemme esille ja kas, sieltähän tuo kyseinen tontti löytyi meidän omasta hakemuksesta :). Ilmeisesti siinä viimeisen illan huumassa ennen haun päättymistä olimme lipsauttaneet sinne tämän ja itseasiassa pari muutakin rinnetonttia hakemukseen.
Päätimme kuitenkin ottaa tilanteen rauhallisesti ja juoda lasilliset kuohuvaa tontin saamisen kunniaksi.
Tonttipapereita tutkittiin seuraavina päivinä vähän tarkemmin ja mieheni oli kaupungin rakennusvalvontaan yhteydessä. Viisastuimme sen verran, että tontillemme ei ole pakko rakentaa II-kerrokseen, mikäli tontti antaa I-tasoisuuteen mahdollisuuden.
Tilasimme tontillemme pinta-vaaituksen muutaman viikon kuluttua ja sieltä tuli hyviä uutisia! Tontin kaltevuus on sen verran pieni, että talo voidaan helposti rakentaa I-tasoon.
Huh, mikä helpotus! Tästä se kaikki alkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti