perjantai 27. huhtikuuta 2012

Ja mites sitten kävikään...

Juuri, kun viime kirjoituksessani "juhlin", että nyt taitaa pohjakuvat yms olla pisteessä, ettei enää muutoksia tarvitse tehdä, niin mitäs sitten kävikään :)? Pidimme keskiviikkona palaveria vastaavan mestarimme kanssa ja illan aivoriihen tuloksena oli isoja muutoksia meidän mh,"walk in closet",pukuhuone ja wc 2 tilaan. Alunperin pohjakuvaamme oli piirretty meidän aikuisten makuuhuoneen yhteyteen minun vaatehuoneeni, "walk in closet" -ajatuksella. Neliöitä tilaan oli varattu 6 m2, joka tuntui ruhtinaalliselta. Huoneeseen oli käynti meidän makuuhuonesta ja tästä vaatehuoneesta olisi ollut käynti pukuhuoneeseen, josta taas käynti wc2 ja suihku/sauna-osastolle.

Aivoriihen tuloksena mies kaivoi mittanauhan esiin ja demonstroi minulle, että vaikka tilassa on 6m2, niin malliltaan se on kapea ja pitkä tila. Käytävän pituus olisi 4 m ja huoneen toinen seinä olisi korkeaa kaapistoa ja toisella puolella seinää, niin kulkukäytäväksi jäisi ainoastaan 80 cm. Olisittepa nähneet mieheni näissä puuhissa, kun kuvaili, että miten ahdasta tilassa on, jos siellä vaikka haluaan peilailla tai nostaa jotain lattialta :). Tämän kokoinen tila olisi ihan toisenlainen, jos se olisi malliltaan neliö.
Mestarimme piirsi uudet kuvat ja yön yli nukuttuamme minä "luovuin" tästä vaatehuone-ajatuksesta... On hassua, miten järkisyyt puoltavat tälläisen ratkaisun tekoa, mutta omat mieltymykset ja haavekuvat ovat hetkellisesti päätösten edessä.

Vaatehuoneen poistaminen muutti pohjaamme siten, että vaatehuoneeseen piirretyt kaapistot tulevat makuuhuoneen puolelle, samalle paikalle. Vaatehuoneen ovi ja seinä luonnollisesti poistuvat myös ja pukuhuonetilassa se tarkoittaa  myös yhden oven poistumista (vh:sta käynti pukuhuoneeseen). Tämän oven poistuminen tuo pukuhuoneeseen yhden ehjän seinän, joka tuli tarpeeseen ja oli ollut toiveissa aiemminkin, mutta ei voitu toteuttaa.

Muutimme vielä hieman ikkuna-ja ovikokoja, valoa ei koskaan tule liikaa asuntoon vai mitä?

Lähetimme muutospyynnöt talotoimittajalle ja saimme jälleen uudet kuvat. Nyt on kuvat viety niin pitkälle, että mestarimme menee rakennusvalvontaan näyttämään niitä ensi viikolla. Jos ei muutoksia vaadita heidän osaltaan, niin sitten saadaan vihdoin lopulliset lupakuvat ulos ja rakennuslupaa väkertämään.

Kukahan meidän julkisivuvärityksen päättäisi? Siinä on vielä pohdittavaa ja kiire tulee ennen luvan jättämistä tämän asian kanssa...

Ihan näin hulppeaa vaatehuonetta (vai kenkähuonetta) ei minulle olisi ollut tulossa, mutta pieni samainen ajatuksen siemen silti :). Kenkiä kyllä allekirjoittanutkin omistaa useamman kymmenen paria. Hyvä  Christina Aguilera ja MTV the Cribs!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti