perjantai 13. huhtikuuta 2012

Talokirjoja & nettisurffailua...

Pian tontin saamisen jälkeen alkoi vimmattu talokirjojen tilaus ja netin selaaminen. Talokirjoja tuli ihan valtavasti ja netistä löytyy paljon luettavaa... Netti on vaan siinä mielessä vaarallinen paikka, että täytyy osata suodattaa lukemansa. Tuntuu, että rakentamiseen liittyvät sivustot,osa blogeista jne ovat enemmän täynnä niitä huonoja kauhukokemuksia, kuin putkeen menneitä projekteja. Hetkittäin sivuja lueskellessa tuntui siltä, että kaikki talotoimittajat ovat huonoja, kaikki talot homehtuu, tehdään huonoa jälkeä jne. Näin ei varmasti ole, vaan ääripäistä kirjoitetaan enemmän, kuin niistä hyvistä!
Ensikertalaisia kun olemme näissä rakennushommissa, niin tarjonta tuntui valtaisalta... ja samaan aikaan sitä tuli ihan sokeaksi kaikelle, mitä on mahdollista saada :). Taisin jossain kohtaa huokaillakin miehelleni, että mä en kestä tätä tiedon paljoutta!
Aloimme pikkuhiljaa laittaa pois niitä kirjoja, joissa ei ollut meille tarjontaa. Meidän tapauksessa talon valintaan vaikuttaa oleellisesti nopea rakennusaika, tontin pienehkö koko (704m2) ja suht kapea malli. Rajoittavia tekijöitä ovat luonnollisesti myös rakennusmääräykset ja tonttikarttaan kaupungin osalta määritelty talon sijainti.

Olimme mieheni kanssa puhuneet joskus aikaisemmin rakentamisesta ja JOS se joskus tehtäisiin, niin millä muotoa. Me olimme kumpainenkin sitä mieltä, että ehdottomasti "avaimet käteen"-periaatteella. Perhetilanteemme on aika hektinen, ison lapsimäärän,harrastuksien ja miehen työn vuoksi. Ajattelimme, että ei ole yksinkertaisesti aikaa alkaa itse tontilla töitä.
Tämäkin ajatus rajasi talotoimittajien valintaa.

Kävimme muutamassa talonäytössäkin, yksi niistä oli Designtalo. Talo oli sinällään kivannäköinen ulkoapäin, mutta muuttovalmiissa kunnossa oleva talo ei muuten miellyttänyt. Kyseisen talotoimittajan "peruspaketti" sisustukseen on aika ankean oloinen. Esim. wc:ssä oli lasikuitutapetit seinissä ja ainoastaan  pesualtaan tausta laatoitettu. Lattia taisi olla muovimattoa.
Juttelimme myyjän kanssa heidän vaihtoehdoista meille ja lopulta ei löytynyt kuin yksi sopiva malli meidän tontille. Hintakin tuntui suht kovalta siihen nähden, mitä sillä saisi. Nopeasti oli tehty päätös, ettei Designtalo ole meitä varten.

Aikamoinen viidakko tuo talovalmistajien kirjo on. On siinä ensikertalaisella ihmettelemistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti