perjantai 13. huhtikuuta 2012

Talotoimittajan valintaa

Muutaman talonäytön ja nettisurffailun jälkeen sopivan talotoimittajan etsintä jatkui.
Talomyyjät olivat itse myös aktiivisia ja ottivat yhteyttä. Mieheni puhui useita eri puheluita myyjien kanssa, saimme myös tarjouksia usealta toimittajalta.

Itse innostuin tuttavaperheen rakentamisprojektista, sen helppoudesta ja nopeudesta siinä määrin, että aloin selvittää, kuka heidän talon toimitti. Talon toimitti Vaasan läheltä oleva toimittaja nimeltä Heikius Hus. Laitoin myyjälle meidän projektin tietoja ja pian sovimme tapaamisen. Kyseisen toimittajan talo oli viime vuoden Asuntomessujen voittajatalo, paras piha ja vielä paras sisustuskin :).Etuna nopea rakennusaika, talo tehdään täysin valmiiksi tehtaalla ja kun talo tulee tontille alkuviikosta, niin viikonloppuna siellä voi jo saunoa! Miinuksena se, ettei talon kokoa ole mahdollista kasvattaa, sillä talon on mahduttava rekkaan.
Etenimme kyseisen toimittajan kanssa vauhdilla eteenpäin, saimme pian pohjakuvat, jotka suurimmaksi osaksi itse teimme yhdistelemällä heidän kahdesta eri pohjasta yhden pohjan. Näin saimme meidän oloisen talon. Julkisivukuvat tulivat myös pian ja neuvottelimme sisustuksesta yms tarkemmin. Myyjämme on ihan fantastinen tyyppi ja tekee todella paljon töitä asiakkaan eteen. Talotehdas myös joustaa todella hyvin ja muutokset eivät maksa juuri mitään.
http://www.heikius.com/

Lukuisia tapaamisia oli takana ja olimme jo viittä vaille tekemässä heidän kanssa sopimusta, kunnes meidän vastaava mestari soitti ja kysyi "No, mikäs kiire teillä sen rakentamisen kanssa on?" Mieheni vastasi," Ettei kai enää mikään..." Alunperin tuo "kiireemme"oli tullut siitä, että olimme myyneet oman asuntomme ja sen vapautuminen luvattu maaliskuun loppuun. Rakennusajaksi piti löytää perheelle uusi koti vanhan kodin ja tontin läheisyydestä. Olimme lähes varmoja, ettei tarpeeksi mukavaa kotia löydy ja siksi haluamme äkkiä uuteen taloon asumaan :). Löysimme loppuvuodesta asumisoikeusasunnon viereiseltä asuinalueelta, vanhalle kodille/tontille matkaa kilometri. Asunnon löytymiseen loppui kiire, kun totesimme sen oleva ihan passeli meille.

Vastaavan mestarin kysymys kiireestä olikin meidän kohdalla sitten käännekohta... Menimme eräänä viikonloppuna hänen luokseen ja muutamassa tunnissa oli meidän the unelmatalon kuva valmis! Hän siis piirsi sen meidän toiveiden pohjalta ja tietäen meidän ison perheen tarpeet. Pohja tuntui heti omalta, ihan kuin aina olisi sitä pohjaa itsekin mielessään miettinyt :). Mestarimme on rakennusalan ammattilainen ja lisäksi häneltä löytyy huikea määrä käytännön kokemusta, joka on korvaamaton juttu tässä projektissa. Monet asiat olivat sellaisia pieniä/suuria käytännön juttuja, joita emme osaisi edes ajatella, mutta jotka tuovat helpotusta tai luxusta arkeen.

Lähetimme kuvat ja muuta tärkeää faktaa muutamalle talotoimittajalle tarjouksen tekoa varten ja täytyy sanoa, että talovalmistajien tarjouksissa on käsittämättömän suuria eroja! Räikeä ääripää on se, että yhdeltä toimittajalta tuli muutaman sanan meili ja teksti "Talo ja hinta eur". Todella vertailukelpoinen muihin... ei sitten edes palattu tähän toimittajaan millään muotoa :).
Tarjouksista nousi yksi yli muiden, eli Hartman Koti. Heidän tarjous oli todella tarkka, yksilöitynä jo tässä vaiheessa tuotteet, mitkä tulevat paketin mukana ja selkokielellä. Vastaava mestarimme on ollut eräässä toiseessa kohteessa mestarina, joka oli myös Hartman Kodin. Hän suositteli lämpimästi, että tämä toimittaja on hyvä valinta.

Innostus oli suurta, itseni oli vaan päästävä siitä ajatuksesta yli, ettei taloon muutetakaan heti kesän jälkeen... Mieheni ja mestarimme puhuivat minulle kuitenkin järkeä ja näin päätös saatiin aikaiseksi. Valintamme oli siis Hartman Koti.Talomme tulee pre-cut tavarasta ja Hartman Kodin osalta tekevät levyseiniin saakka. Itselle jää mm.tapetointi,lattiat,laatoitukset. Kiintokalusteet yms taas kootaan valmiiksi Hartmanin osalta.

Hartman yrityksenä on minulle hyvinkin tuttu, olen Vaasasta kotoisin, missä Hartmanin pääpaikka on. Asuessani vielä Vaasassa oli Hartman se rautakauppa, missä useinmiten tuli asioitua. Yritys taitaa olla nyt 110 vuotias, joten kokemusta on.
http://www.hartmankoti.fi/

Hassua, miten tämä projekti meni sitten täysin päälaelleen... avaimet käteen-ajatuksesta pre-cut taloon ja pidempään rakennusaikaan :). Pääasiahan on, että lopputulos miellyttää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti